Acasă Uncategorized Noaptea de nuntă țigănească? un obicei ciudat și înfricoșător

Noaptea de nuntă țigănească? un obicei ciudat și înfricoșător

de Zoe Roman

Reclamă

În ciuda încercărilor evidente de a insufla multiculturalism și toleranță în societate, tradițiile naționale ale altor națiuni ne par ciudate și uneori chiar înfricoșătoare.

Reclamă

Deosebit de străine sunt obiceiurile țiganilor, care par să trăiască alături de noi, dar într-un stil izbitor de diferit. Să examinăm legile nescrise ale acestui grup etnic în ceea ce privește căsătoria și mariajul. Femeile țigănci se căsătoresc devreme. La vârsta de 14 ani, o femeie țigancă este deja o potențială mireasă. De la această vârstă, ea încearcă să danseze la nunți și la alte sărbători până la sfârșitul petrecerii, deoarece știe că tații pretendenților se ocupă de petrecerea fiilor în această perioadă. Dacă o țigancă este singură la vârsta de 19 ani, ea este deja considerată o fată bătrână.

Mireasa este judecată în funcție de numărul de cutii de aur. Mireasa este răscumpărată în ziua nunții cu aur. Suma răscumpărării, calculată în numărul de borcane de trei litri de bijuterii de aur, este stabilită de Tatăl miresei sau, dacă nu există, de frații ei.

Rezultatele controlului „onoarei miresei” sunt făcute publice. Înainte de noaptea nunții, mireasa se retrage împreună cu femeile mai în vârstă din familie, care îi testează virginitatea. Acestea arată apoi rezultatele testului sub forma unui cearșaf însângerat invitaților la nuntă, transportându-l pe o tavă. Acest obicei se numește „luarea de onoare”. Dacă mireasa nu trece testul, căsătoria este imediat dizolvată și ea rămâne nemăritată pentru totdeauna, lucru pentru care țiganii au cel mai mare blestem.

Divorțul nu este prevăzut. Căsătoria este pe viață, așa că divorțul la țigani nu se practică. În cazuri excepționale, atunci când continuarea conviețuirii nu este posibilă, un tribunal țigănesc format din autoritățile din tabor se întrunește și rezolvă problema.

Ați putea dori, de asemenea